Onze vliegtuigen

De vloot van de ZCNOP

Bij de ZCNOP hebben we een vloot van 5 kisten bestaande uit 3 tweezitters en 2 eenzitters. 

De opleidingsvloot

De DG-1000 is een zeer functioneel vliegtuig dat bij de ZCNOP wordt ingezet bij les- en overlandvluchten. In de 18 meterconfiguratie is het ook mogelijk aerobatics-figuren uit te voeren. De ZCNOP heeft 2 DG-1000s (18 en 20 meter).

Het beste glijgetal van de DG-1000 is 46.5 in de 20 meterconfiguratie. De minimumsnelheid is 78 km/u. De maximumsnelheid is 270 km/u. het maximum gewicht is 110 kg

Onze overgangsvloot

SZD-51 Junior

In het begin van je solovliegcarrière vlieg je op de Junior. Dit vliegtuig is gemakkelijk te bedienen en heeft een vergeeflijk karakter. Solisten kunnen hiermee voldoende ervaring opdoen en de vaardigheden uit de EVO zelfstandig in de praktijk laten zien.

Het beste glijgetal van de junior is 35. De minimumsnelheid is 60 km/u de maximum 220 km/u.

Na verloop van tijd zal je voldoende uren hebben opgebouwd op de Junior. Dan is het tijd voor een volgende stap en dat is vliegen met de LS8.

LS8

De ZCNOP beschikt over een LS8 met 15 meter wingtips. 

Dit vliegtuig wordt gebruikt door zowel ervaren solisten als SPL-houders. De LS8 is zeer geschikt voor wedstrijden maar zeker ook voor een lokale vlucht.

Het beste glijgetal van de LS8 is 44. De minimumsnelheid is 75 km/u de maximum 280 km/u.

De prestatievloot

Duo Discus XLT

De Duo Discus XLT is ons prestatievliegtuig. Het is één van de modernste vliegtuigen in de 20-metertweezitter-klasse. Dit maakt het zeer geschikt voor zowel overland- als wedstrijdvliegen.

Door de inklapbare hulpmotor van 30 pk kun je, als de thermiek tegen zit, toch nog terugvliegen naar het veld.

Het beste glijgetal van de Duo Discus XLT is 47. De maximumsnelheid is 250 km/u.