iFly! 2022

Leer zweefvliegen in 2022 met iFly!

 

Speciaal voor jongeren, in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar, met interesse voor een carrière in de luchtvaart is er de iFly-regeling die het zweefvliegen financieel aantrekkelijk maakt. Deze regeling wordt mogelijk gemaakt door de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart) en de EPST (European Pilot Selection and Training).

 

Wat zijn de voordelen van de iFly-regeling?

Bij deelname aan de iFly-regeling (traject van 2 jaar) krijg je € 250,- per jaar terug (€ 500,- in totaal). Hierdoor is het contributiebedrag een stuk lager! Normaal betalen jongeren bij de ZCNOP een kleine  € 400,- per jaar aan contributie plus een klein bedrag per vlucht.

 

Wat moet ik er allemaal voor doen?

Allereerst moet je een HAVO- of VWO-opleiding volgen met wis- en natuurkunde. Zoals elke zweefvlieger zul je ook een medische keuring moeten ondergaan. Bovendien mag je in het verleden niet al eerder lid zijn geweest van een zweefvliegclub. Verder moet je binnen het eerste jaar solo kunnen vliegen. In het tweede jaar ga je een officieel brevet (SPL) halen. Hiervoor zal je regelmatig bij de club actief moeten zijn om voldoende progressie te maken. 

Wat wordt er verder van mij verwacht?

Je bent op de iFly-introductiedag aanwezig (je krijgt dan je logboek, een theorieboekje en je lidmaatschapskaart) en je woont de oriëntatiedagen gedurende de twee jaar van je iFly!-tijd bij.

Daarnaast ben je ook bereid in het tweede jaar mee te doen aan promotieactiviteiten om de iFly!-regeling en de KNVvL te helpen promoten (1 à 2 keer in het tweede jaar).

 

Wil jij volgend jaar leren zweefvliegen? Meld je dan aan door te mailen naar pr@zcnop.nl

 

Voor de iFly-regeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar, per vereniging ongeveer 3 à 4. Mocht de belangstelling zo groot zijn dat je niet kunt deelnemen aan deze regeling, dan ben je uiteraard van harte welkom bij de ZCNOP. Als ‘gewoon’ (jeugd)lid kun je natuurlijk ook leren zweefvliegen! Weliswaar zonder de financiële tegemoetkoming, maar je kunt wel alles in je eigen tempo doen en je hebt verder geen bijzondere verplichtingen.